ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Studieavond met ds. Jaap de Vreugd over “Israël, teken van hoop” | NH Gooi
  • Donderdag 17 september 2020
  • Regio Eemnes
Ds Jaap de Vreugd
Ds Jaap de Vreugd

Op donderdag 17 september 2929 is er in Eemnes een studieavond met ds. Jaap de Vreugd, spreker van Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël, teken van hoop. De bijeenkomst vindt plaats in kerkelijk Centrum de Wel, Rutgers van Rozenburglaan 1 in Eemnes. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. Vanwege de coronacrisis volgen we de richtlijnen van het RIVM en kunnen er maar een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Aanmelding is verplicht via: www.christenenvoorisrael.nl of 033-2458824.

Israël, teken van hoop
‘Ha-Tiqwah’, zo heet het volkslied van Israël: de hoop. Typerend voor de houding van het Joodse volk door de generaties heen is het woord hoop. In de lange geschiedenis van Israël is nooit de hoop op betere tijden, op een stralende toekomst uitgeblust. Een hoop die ten diepste gevoed wordt door het geloof in de trouw van de Eeuwige en Zijn onwankelbare beloften. Dat geloof en die hoop hebben het volk van het verbond door de zwartste perioden van de geschiedenis heen geholpen. Niet voor niets bezingt het volkslied het verlangen dat in duizenden jaren niet verloren is gegaan om als een vrij volk te leven in ‘ons land, erets Tsion wierusjalaiim’. We zien het begin van de vervulling van dat verlangen in onze dagen. Maar niet alleen leeft Israël zelf van de hoop; het is ook een teken van hoop voor de wereld, juist als we zien op de vervulling van beloften en profetieën. Het is spannend om te zien hoe Gods Woorden werkelijkheid worden.

Achtergrond spreker
Ds. Jaap de Vreugd was als hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël. Hij maakt deel uit van de redactie van Israël & de Kerk en publiceert geregeld in dit theologisch kwartaaltijdschrift. Ook is hij als redactielid en schrijver verbonden aan Profetisch Perspectief, een kwartaalblad dat inzoomt op geschiedenis en actualiteit.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
  • NH Gooi Rocks | Vandaag om 23:00.
  • Rockmuziek-mix en regionieuws.
Net gemist?

Ferry Maat Soulshow

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren