ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Kunst uit Zeist/Bibliotheek Huizen | NH Gooi
  • Donderdag 22 oktober 2020
  • Regio Huizen
Het strand bij Osmington Mills (Foto:aangeleverd door Kunst uit Zeist)
Het strand bij Osmington Mills (Foto:aangeleverd door Kunst uit Zeist)

Vanaf oktober 2020 geeft kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist kunstlezingen in de ontvangstruimte van de bibliotheek Huizen. Deze ruimte voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en is coronaproof ingericht.

Mirelle geeft iedere maand een nieuwe kunstlezing, die aansluit bij een actuele tentoonstelling in een Nederlands museum. U gaat dus goed voorbereid op pad na het volgen van een lezing.

Licht, lucht en wolken
De eerste lezing van het seizoen gaat over het werk van John Constable. Dit was een belangrijke 19de-eeuwse landschapsschilder, beroemd om zijn weergave van wolkenpartijen. De tentoonstelling is nu te zien in het Teylers Museum, Haarlem.

Tijdens de kunstlezing maakt u kennis met het leven en werk van John Constable, geplaatst in de context van zijn tijd. Hij richtte zich op het realistisch weergeven van licht, lucht en wolken door middel van een losse verftoets. Hierdoor ontstond beweging op het doek; ongekend voor die tijd.

Uiteraard komen de grote voorbeelden van Constable uit de Hollandse en Vlaamse schilderkunst ook aanbod, zoals Rembrandt, Ruisdael en Rubens.

Meer weten over deze ‘Engelse grootmeester van de Romantiek’? Wees welkom in de Bibliotheek HLB, locatie Huizen.

Datum:
Do. 22 oktober 2020 | Tijd: 11-12.30u in de ontvangstruimte van Bibliotheek HLB, locatie Huizen, Plein 2000 1 in Huizen.

Prijs:
€ 12,50 p.p. (aanmelden en betalen vooraf, exclusief koffie en thee)

Aanmelden:
Via de website: kunstuitzeist.nl/aanmelden | mail: kunstuitzeist@casema.nl |
Bel/app: 06-50489752.
Meer info: www.kunstuitzeist.nl

De lezingen zijn coronaproof, dat wil zeggen geheel in de lijn van de RIVM-hygiëneregels, in kleine groepjes, in een goed geventileerde ruimte, alleen bij vooraanmelding etc.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren