• Vrijdag 02 oktober
  • Regio Huizen

In Huizen worden onder de noemer ‘Onder de mensen week’ tussen 2 en 9 oktober 2020 allerlei activiteiten georganiseerd die de eenzaamheid van menige Huizer inwoner een beetje kunnen verlichten. Initiatiefnemer is de werkgroep Onder de mensen, waarin organisaties als Vrijwilligerscentrale Huizen, de bibliotheek, Versa Welzijn, de Goede Herderkerk en Buurten met Buren samenwerken.

De reeks activiteiten – stuk voor stuk coronaproof - begint op vrijdag 2 oktober om 13.30 uur met een wandeling bij de Goede Herderkerk (Piersonlaan 2). Begeleid door ds Geertje de Vries wandelen de deelnemers zo’n 1.5 uur door de mooie natuur rond Huizen, genietend van de stilte, een bezinnende tekst of een goed gesprek. Aanmelden is mogelijk via dsgeertje@gmail.com

Op zaterdag 3 oktober heeft de Vrijwilligers Centrale Huizen in de bibliotheek (Plein 2000) een pop-up helpdesk ingericht, waar informatie te krijgen is over vrijwilligerswerk en andere initiatieven. De helpdesk is bedoeld voor belangstellenden die zelf vrijwilligerswerk willen doen maar ook voor degenen die een leuk idee hebben en advies willen inwinnen om dat idee ook te realiseren. Wie weet samen met anderen. De pop-up helpdesk is geopend vanaf 11.00 uur en is vrij toegankelijk.

Zondag 4 oktober drinken circa 15 ouderen in De Marke koffie met een aantal vrijwilligers. Het is een variant op de inmiddels bekende zondagmiddagactiviteit in dit woonzorgcentrum. Corona richtlijnen staan een groepsbijeenkomst in de weg. Om die reden wordt de koffie op 4 oktober in kleine kring geschonken en gedronken. Deelname melden bij vandenbergemarian@gmail.com

Buurten met Buren en Versa Welzijn trekken van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober met bakfiets en tuktuk de wijk in. Hun actie heet ‘Geef je buur een buurbloem’. Wijkbewoners zijn van harte uitgenodigd om hun buurbloem op te halen, een kopje koffie/thee te drinken en een praatje te maken. De organisatoren hopen van harte dat de opgehaalde buurbloem vervolgens wordt overhandigd aan een onbekende buur of een buur die wel wat aandacht kan gebruiken of een buur die altijd in de weer is voor anderen.

De bakfiets van Buurten met Buren staat 5 oktober bij de Coop aan de Phohistraat, op 6 oktober in winkelcentrum Oostermeent, op 7 oktober bij wijkcentrum Holleblok, op 8 oktober bij Attent aan de Karel Doormanlaan en op vrijdag 9 oktober tenslotte tegenover winkelcentrum de Kostmand bij de haringkar.

Versa Welzijn rijdt de tuktuk op 5 oktober naar het speeltuintje bij Zadelrob/Wasbeer, op 6 oktober naar de Goede Herderkerk, op 7 oktober is de tuktuk op de Hoeveweg te vinden, op 8 oktober op Plein 2000. De Bibliotheek houdt daar een speciale kortingsactie voor mensen die lid willen worden. Op vrijdag 9 oktober staat de tuktuk bij het Droogdok.

De buurbloemen zijn beschikbaar dankzij de sponsoring vanuit ING Helpt Nederland.

In jongerencentrum Connect wordt 7 oktober de Join Us Quiz georganiseerd. Vanaf 19.00 uur kunnen jongeren hun kennis meten. Aanmelden bij Nnouamane@versawelzijn.nl

Alle activiteiten in de Onder de mensen week zijn te vinden op de website www.onderdemensenhuizen.nl en op de Gooiagenda.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren