ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent FotoFestival Naarden | NH Gooi
  • Zaterdag 03 juli 2021 t/m Zondag 29 augustus 2021
  • Regio Naarden

FotoFestival Naarden (FFN) besteedt dit jaar aandacht aan de groep slechtziende en blinde mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is een fotografietentoonstelling te bezoeken. In samenwerking met Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, brengt FFN werk van een aantal blinde fotografen onder de aandacht en laat meer dan dertig werken van de fototentoonstelling The Art of Living zien aan slechtziende en blinde mensen door middel van een audiodescriptie techniek. Bij het Bestuurs- en Bedrijfsgebouw van Koninklijke Visio in Huizen zijn schoolportretten van slechtziende en blinde leerlingen te zien gemaakt door Hans de Kort.

‘The Art of Living’ als kijken niet vanzelfsprekend is

Op vier locaties van het FotoFestival Naarden zijn foto’s ‘vertaald’ met speciale audiodescriptie techniek. Er is op de vloer een speciale mat aangebracht met reliëf zodat de locatie van de foto herkend wordt en er is een QR-code bij de foto geplaatst. Door de app te scannen met de smartphone kan iedereen luisteren naar het verhaal van de foto. Dit is specifiek bedoeld voor slechtziende en blinde mensen, zodat zij zich een beeld vormen van de foto, maar ook voor ziende mensen is het een interessante toevoeging aan het beeld.

Kijk voor meer informatie over locaties op www.fotofestivalnaarden.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren