ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dag van het Werkpaard | NH Gooi
  • Zondag 25 september 2022
  • Regio Blaricum

Zondag 25 september staan vanaf 12 uur de akkers aan de Noolseweg weer in het teken van het Blaricumse boerenleven van 120 jaar terug. Dat betekent maar 1 ding: de Dag van Werkpaard staat na twee jaar Corona-stilstand weer op de kalender. En hoe!

Uiteraard ontbreken de zeer gewaardeerde vaste onderdelen niet. De teams strijden met hun werkpaarden om de titel door boomstammen te slepen, te dorsen en ploegen en hun behendigheid met paard en wagen te tonen op het boerenerf.

De organisatie heeft het veld nu zo ingedeeld dat de paarden en het publiek van elkaar gescheiden blijven, maar alle activiteiten wel goed zijn te zien.

Uiteraard ontbreken het schooltje, het winkeltje, het keukentje, het kinderpleintje, de bakker en de smid niet.

Bijzondere aandacht is er voor de Kolonisten van de internationale Broederschap te Blaricum. Een bont gezelschap van landlopers, dominees, een landbouwer, een bakker, een professor, theosofen, Nederlanders maar ook Engelsen en Italianen streken eind 1800 neer op de terreinen rond de Noolseweg. Het oorspronkelijke Koloniehuis stond op de plek waar nu De Torenhof staat. Anarchisten, vegetariërs, tegen gebruik van alcohol, voor emancipatie van de vrouw, een schedelmeter, u gaat ze tegenkomen op deze dag.

De entree is gratis. Het evenement wordt traditiegetrouw rond 16 uur afgesloten met een Boeldag, een veiling van oud en antiek.

http://www.dagvanhetwerkpaard.nl/

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Hoger dan de torenspits

Vandaag om 08:00.

Terugluisteren