ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ontdek de Buitenplaatsen Spanderswoud en Hilverbeek in 's-Graveland | NH Gooi
  • Zondag 19 februari 2023

Wandel op zondag 19 februari mee met de boswachter en ontdek de buitenplaatsen van ’s Graveland. Zoals Hilverbeek, de verrassende buitenplaats met haar open weilanden en dichte bossen.
En zo is er boerderij Stofbergen, gebouwd rond 1636, met de zevenarmige monumentale linde, de 350 jaar oude eik, de ijskelder, oranjerie en slangenmuur. Hendrik Six, één van de bewoners van het landhuis, introduceerde een aantal exotische planten waaronder de Camélia.

Op de Buitenplaats Spanderswoud zie je een mengelmoes van tuinstijlen. Ooit moet hier veel hakhout hebben gestaan, want daar is het naar vernoemd. De oude monumentale Spanderslaan is er nog wel, hier vind je prachtige waterpartijen met kronkelendepaden.

Handig om te weten: Let op: deze excursie start op de parkeerplaats van Hilverbeek, Leeuwenlaan 5 in ’s-Graveland. Koop van tevoren je tickets online en zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent. Honden kunnen helaas niet mee. Het begint om 10.30 en duurt ca.2 uur.
Voor tickets en meer informatie zie: natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren