ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Operagroep The Fat Lady brengt Via Crucis van Liszt in Laren | NH Gooi
  • Zondag 03 maart
  • Regio Laren

Na een succesvol eerste concert door operagroep The Fat Lady in de Johanneskerk in 2023, is er een reeks nieuwe concerten in deze sfeervolle kerk gepland en wel in mei/juni, in oktober en om te beginnen op zondag 3 maart aanstaande. Dan wordt ‘Via Crucis’ op weg naar Pasen, uitgevoerd. Dit is een bijzonder muziekstuk van componist Franz Liszt.

Via Crucis is een werk van grote verstilling, dat in 1878-1879 door Franz Liszt in Rome is gecomponeerd. Het is één van zijn laatste composities. Bijzonder is dit werk ook omdat het de grenzen van de tot dan toe in de muziek gangbare tonaliteit opzoekt.

Edwin Becker, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum, vertelt tijdens deze middag het verhaal van de Kruisweg en neemt ons mee in het symbolisme achter de lijdensweg van Jezus Christus zoals verbeeld in de schilderkunst. De 14 Kruiswegstaties staan hierin centraal.
Operagroep The Fat Lady verzorgt de passende muzikale omlijsting in de ruim 500 jaar oude Johanneskerk. Een passender decor voor deze bijzondere ontmoeting tussen beeldende kunst & muziek is haast niet denkbaar. De beide kunstvormen versmelten zo tot één.

Het concert van The Fat Lady onder leiding van dirigent Tamir Chasson met een andere, intieme dimensie van het bekende passieverhaal vindt plaats op zondag 3 maart in de Johanneskerk in het centrum van Laren om 15.30 uur.

Tickets: 24,50 euro, incl. borrel na afloop*)

Meer info en reservering tickets: www.thefatlady.nl . Stichting The Fat Lady is een ‘culturele ANBI-instelling’.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren