ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Stadsfonds Hilversum steunt jongerenprojecten | NH Gooi

Drie bijzondere projecten voor jongeren, die in september van start gaan, hebben een financiële bijdrage gekregen van het Stadsfonds Hilversum.

Het grootste bedrag - ruim 35.000 euro - ging naar Topclass Digital Design.Dit project, waaraan alle middelbare scholen uit Hilversum meedoen, biedt zestig studenten en hun begeleiders de kans om onder leiding van topspecialisten hun creatieve talenten te ontwikkelen. Projectleider, namens Beeld en Geluid, is Sonny Mathura.

Het Stadsfonds ondersteunt ook het Tiny Houses project onder leiding van Cora Camperbheek van MBO College Hilversum en Michiel Beck van Link in the Loop. Dit wordt georganiseerd door het MBO College, in samenwerking met het bedrijfsleven. Voor het project zal een aantal "tiny houses" worden ontworpen, die bijvoorbeeld als verblijfsvoorziening op het Mediapark gebouwd zouden kunnen worden. Leerlingen doen zo ervaring op met duurzaamheid, bouwkunde, installatietechniek en hotelmanagement. Het Tiny Houses-project krijgt zesduizend euro.

Het derde project is Coderdojo, opgezet door Bibliotheek Hilversum en Museum Hilversum. Het is bedoeld om kinderen tussen 7 en 17 jaar vertrouwd te maken met het programmeren van computers. Projectleiders Mirjam Röling (bibliotheek) en Mirjam Slot (museum) kregen ruim zevenduizend euro. Met dit geld worden robots aangeschaft, zodat de jonge deelnemers ook ervaring kunnen opdoen met deze techniek.

Bron: De Gooi- en Eemlander

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren