Gideon Overwater (KiesZon) en de BEL-wethouders Rood, Smit en Boersen (Foto: Studio Kastermans)
Gideon Overwater (KiesZon) en de BEL-wethouders Rood, Smit en Boersen (Foto: Studio Kastermans)

Op het dak van het BEL-kantoor zijn 700 zonnepanelen geplaatst. Jaarlijks leveren die een hoeveelheid elektrische energie die vergelijkbaar is met het verbruik van 55 huishoudens. Deze hoeveelheid is voldoende om het kantoorgebouw voor een groot gedeelte op eigen groene stroom te laten draaien en de laadpalen voor elektrische auto’s van stroom te voorzien.

Liesbeth Boersen, wethouder Blaricum (portefeuillehouder milieu): “Het kantoorgebouw van de BEL Combinatie beschikt over veel dakoppervlak, wat volop kansen biedt voor zonne-energie. Binnenkort kunnen bezoekers in de entreehal van het gemeentehuis van Eemnes op een scherm bekijken wat de zonnepanelen aan energie hebben opgeleverd.”

Niels Rood, wethouder Eemnes (portefeuillehouder milieu): “De keuze van de BEL Combinatie om zonnepanelen te plaatsen, past bij een verantwoorde bedrijfsvoering met oog voor het klimaat. Het gebruiken van duurzaam opgewekte stroom zorgt voor minder CO2-uitstoot. Met de zonnepanelen op het dak bespaart de BEL Combinatie geld dat onder andere gebruikt wordt om de investering in elektrische auto’s mee te compenseren.”

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren