ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VVD Huizen stelt vragen over verplaatsing Tergooi | NH Gooi

De VVD Huizen maakt zich zorgen over de komende verhuizing van het ziekenhuis Tergooi Blaricum naar de locatie in Hilversum. De partij heeft berichten ontvangen dat de ambulancepost al op 1 januari 2018 wordt verplaatst. Daarom heeft de VVD vragen hierover gesteld aan het college.

De partij wil allereerst weten of de berichten over de verplaatsing van de ambulancepost juist zijn. In dat geval deelt de partij de zorgen die in Huizen leven over de gevolgen daarvan voor de aanrijtijden van de ambulances.

De VVD verwacht dat die langer zullen zijn. Allereerst omdat de afstand tussen Huizen en Hilversum groter is dan tussen Huizen en Blaricum. Daarnaast kan de verkeerssituatie op de A27 een negatieve rol spelen. De partij wil daarover duidelijkheid van het college.

“Zo kort mogelijke aanrijtijden zijn noodzakelijk om de juiste en vaak levensreddende zorg te kunnen bieden die de inwoners van Huizen nodig hebben in geval van een ongeval of erger,” aldus fractievoorzitter Jessica Prins.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren