GroenLinks en ChristenUnie delen fietslampjes uit

Hilversum - Zaterdag 16 december zullen de fracties van GroenLinks en de ChristenUnie in Hilversum voor het derde achtereenvolgende jaar fietslampjes uitdelen aan Hilversummers die met de fiets naar het centrum zijn gekomen. Zij doen dit om hen te bedanken dat zij de auto hebben laten staan.

Dit initiatief is twee jaar geleden gestart om aandacht te vragen voor de problemen van het fietsparkeren in het centrum. Het heeft inmiddels tot resultaat gehad dat er op veel plekken in het centrum meer fietsparkeergelegenheden bij zijn gekomen.

Voor GroenLinks en de ChristenUnie is dit echter nog niet voldoende. Er zou wat de twee partijen betreft veel meer ingezet moeten worden op grootschalige indoor fietsparkeergelegenheden. Zo zou de leegstaande ruimte bij de Hoogvliet aan de Groest een mooie plek zijn voor een fietsenstalling.

Beide partijen blijven zich ook de komende jaren inzetten voor een autoluw centrum en een fietsvriendelijk Hilversum. Het door hen, samen met Hart voor Hilversum, gelanceerde idee voor een Park+Bike op Crailo zal daaraan bijdragen.