ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Unieke samenwerking GAD en Tomin Groep | NH Gooi
  • Thema Economie
  • Maandag 18 december 2017 om 14:59

Tomingroep (de sociale werkvoorziening) en GAD (de afvalinzamelaar) gaan samen zorgen voor extra werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ze hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waar de inwoners in de regio meteen in januari het resultaat gaan zien: medewerkers van Tomin Groen gaan in de hele Gooi en Vechtstreek (met uitzondering van Muiden en Muiderberg) de kerstbomen van de straat halen. Waar voorgaande jaren de wagens van de GAD op pad gingen, rijden nu wagens van Tomingroep door de straten.

Deze eerste klus levert behoorlijk wat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (tijdelijk) werk op. Vorig jaar heeft de GAD voor bijna 200.000 kilo aan kerstbomen opgehaald. Ervan uitgaande dat een gemiddelde boom 150-175 cm lang is en zo'n 10 kilo weegt, hebben we het over een slordige 20.000 kerstbomen.

Vanaf 2 januari rijden medewerkers van Tomin Groen de regio door om de kerstbomen op te halen. Hun wagens zijn uitgerust met een versnipperaar die de bomen direct versnippert. De snippers worden gebruikt als compost en bodembedekker en er wordt biomassa van gemaakt

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren