Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Regio Huizen
  • Thema Kunst
  • Woensdag 03 januari 2018 om 14:04
Kees van den Boogaard gaat Deo Juvante leiden
Kees van den Boogaard gaat Deo Juvante leiden

Kees van den Boogaard is de nieuwe dirigent van de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen. Hij volgt Bert Moll op die 40 jaar het koor heeft geleid.

De overdracht vond plaats op 26 december in de Kruiskerk in Huizen. Koor en solisten verzorgden daar een zangdienst voor de laatste keer onder leiding van Bert Moll. Aan het eind van de dienst sprak voorzitter Ans Haarman lovende woorden tot de vertrekkende dirigent: “Je beschouwde Deo Juvante als je eigen kind. Dit kind is nu volwassen en je mag het loslaten. Niet dat we dit met vreugde doen. Zeker niet, maar we respecteren deze beslissing!”

De nieuwe dirigent werd in 1987 te Dordrecht geboren. Op 8-jarige leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen. Na het voltooien van zijn studie werd hij in 2010 benoemd tot organist van de Hervormde Dorpskerk te Maarssen. Al op jonge leeftijd begon Kees van den Boogaard met het dirigeren van gemengde koren. Vanaf augustus 2011 is hij vaste dirigent van het Gereformeerd Mannenkoor ‘Looft de Heer’ te Mariënberg.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren