ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Animo voor centrale vuurwerkshow neemt toe | NH Gooi

Steeds meer Hilversummers blijken de centrale vuurwerkshow te waarderen. Dat schrijft de Gooi en Eembode. Tijdens de jaarwisseling stonden er duizenden mensen te kijken naar het georganiseerde siervuurwerk op het Marktplein. Voor burgemeester Pieter Broertjes is dit het bewijs dat er maatschappelijk meer animo is en komt voor centraal geregelde vuurwerkshows.

Vijf jaar terug begon de gemeente met zo’n vuurwerkshow. Daar kwamen toen slechts vijfhonderd man op af. Meteen was de conclusie dat niemand te porren is voor een centraal geregelde show. Als verzachtende omstandigheid gold toen dat het weer totaal niet meewerkte. De regen kwam met bakken uit de lucht.

Verrast

Zondag was het ook heel lang nat en guur buiten, maar dat weerhield duizenden Hilversummers er niet van om even voor middernacht naar het marktterrein te komen. Dat het zo druk was, verbaast de burgemeester. Dat kwam ook omdat er rond 23.40 uur een handjevol mensen op het plein stond.

Enthousiasme

De grote belangstelling voor de vuurwerkshow, een onderdeel van het oud-en-nieuwfeest Hilversum Viert, is voor Broertjes de bevestiging dat de aanpak werkt en dat mensen er wél voor te porren zijn. “Je merkt dat er enthousiasme is voor dat we dit faciliteren”, aldus de burgemeester. “

Tent

Dat Mout een tent neerzet, waar de bands spelen is ook weer een verbetering. We hebben een goede samenwerking met de plaatselijke horeca”, voegt hij eraan toe.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren