Steeds meer Hilversummers blijken de centrale vuurwerkshow te waarderen. Dat schrijft de Gooi en Eembode. Tijdens de jaarwisseling stonden er duizenden mensen te kijken naar het georganiseerde siervuurwerk op het Marktplein. Voor burgemeester Pieter Broertjes is dit het bewijs dat er maatschappelijk meer animo is en komt voor centraal geregelde vuurwerkshows.

Vijf jaar terug begon de gemeente met zo’n vuurwerkshow. Daar kwamen toen slechts vijfhonderd man op af. Meteen was de conclusie dat niemand te porren is voor een centraal geregelde show. Als verzachtende omstandigheid gold toen dat het weer totaal niet meewerkte. De regen kwam met bakken uit de lucht.

Verrast

Zondag was het ook heel lang nat en guur buiten, maar dat weerhield duizenden Hilversummers er niet van om even voor middernacht naar het marktterrein te komen. Dat het zo druk was, verbaast de burgemeester. Dat kwam ook omdat er rond 23.40 uur een handjevol mensen op het plein stond.

Enthousiasme

De grote belangstelling voor de vuurwerkshow, een onderdeel van het oud-en-nieuwfeest Hilversum Viert, is voor Broertjes de bevestiging dat de aanpak werkt en dat mensen er wél voor te porren zijn. “Je merkt dat er enthousiasme is voor dat we dit faciliteren”, aldus de burgemeester. “

Tent

Dat Mout een tent neerzet, waar de bands spelen is ook weer een verbetering. We hebben een goede samenwerking met de plaatselijke horeca”, voegt hij eraan toe.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
  • NH Gooi Rocks | Vandaag om 23:00.
  • Rockmuziek-mix, met regionieuws.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren