ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent CDA polst mening inwoners over koopzondag | NH Gooi
Koopzondag elke week?
Koopzondag elke week?

Op social media tuimelen de politici nog steeds over elkaar heen over de koopzondagen in het centrum. Hoe denken de Hilversummers, de ondernemers en hun werknemers over het voornemen om de koopzondagen helemaal vrij te geven? Dat is wat het CDA wil weten en ook gaat meten.

Daarom gaan de christendemocraten een peiling houden. Op www.goedvoorhilversum.nl is de korte enquête te vinden. Hier kunnen de mensen die willen reageren aangeven hoe zij denken over de mogelijke uitbreiding van het aantal koopzondagen van 18 naar 52 per jaar.

Boete

Zelf is de huidige coalitiepartij tegen de gewenste uitbreiding van Stichting Centrum Hilversum. "Wij zijn geen voorstander van een 24x7 economie. Het CDA wil niet dat kleine ondernemers straks geconfronteerd zullen worden met een koopzondagboete en maakt zich zorgen over de inperking van de keuzevrijheid van het winkelpersoon", is een argument.

Winkeltijdenverordening

Tot en met zondag 6 mei zijn de winkels in het centrum elke zondag open. Het college is akkoord gegaan met het verzoek van Stichting Centrum Hilversum om in 2018 gelijk alle 18 koopzondagen gelijk op te maken. Daarna hoopt de stichting dat de nieuwe gemeenteraad - na de gemeenteraadsverkiezingen in maart - het licht op groen zet voor wijziging van de Winkeltijdenverordening.

Gok
De stichting neemt de gok dat winkeliers na 6 mei vervolgens de keuze en de vrijheid hebben om alle zondagen de deuren open te doen. Van diverse partijen, zoals D66, VVD en Hart voor Hilversum, is bekend dat zij voorstander zijn van het vrijgeven van de koopzondagen. CDA en de ChristenUnie zien die uitbreiding niet zitten.

Bron: De Gooi En Eembode

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren