ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bouwdirecteur Tergooi vervangen | NH Gooi

Bert Jan Grevink vertrekt op afzienbare termijn bij ziekenhuis Tergooi. Hij is er sinds 2009 actief als programmadirecteur nieuwbouw en locatie-ontwikkeling. Tergooi-woordvoerder Sebastian Dingemans heeft het vertrek desgevraagd bevestigd. Het ziekenhuis verwacht later deze maand bekend te kunnen maken wie de nieuwe bouwdirecteur wordt. Grevink zelf hield zich deze week onbereikbaar voor een toelichting.

Binnen het ziekenhuis doet de mare de ronde dat een van de redenen van Grevinks vertrek is dat hij bij Tergooi veel collega’s van het Amersfoortse bureau PTG Advies heeft ingehuurd, wat tot zeer forse rekeningen heeft geleid. Dingemans spreekt dat echter tegen. Grevink zelf – partner bij PTG Advies – is door Tergooi op interimbasis ingehuurd, andere mensen van PTG-Advies op contractbasis, dus niet ’uurtje-factuurtje’, aldus Dingemans.

Volgens de woordvoerder is de wisseling van de wacht vooral ingegeven door het feit dat Tergooi binnenkort in een nieuwe fase komt. Na jaren voorbereiding gaan de bouwactiviteiten in Hilversum spoedig beginnen. Naar verwachting gaat halverwege dit jaar de eerste schop de grond in. „Dit vraagt om een andere aansturing en organisatie”, aldus de woordvoerder. Of, zoals op de werkvloer van het ziekenhuis wel wordt gezegd: ze willen nu iemand met laarzen aan en een bouwhelm op zijn hoofd.

Woordvoerder Dingemans: „Daarbij komt dat Grevink zelf heeft aangegeven de overgang naar de nieuwe fase na acht jaar in deze functie een natuurlijk moment te vinden om het stokje over te dragen.”

De nieuwe bouwdirecteur krijgt diverse opdrachten. In de eerste plaats moet hij de nieuwbouw en herinrichting op de Hilversumse Tergooi-locatie realiseren. Met het oog daarop moet hij onder meer een ’bouwbureau’ op poten zetten. Verder moet hij zorgen voor de verkoop van het ziekenhuis in Blaricum. Overigens komt de nieuwe bouwdirecteur, anders dan Grevink, bij Tergooi op de loonlijst.

Wanneer Grevink precies de deur achter zich dicht trekt, kan de woordvoerder op dit moment nog niet aangeven. Het tijdstip is mede afhankelijk van de vraag wanneer de nieuwe functionaris in Hilversum aan de slag kan gaan.

Het is in elk geval de bedoeling dat Grevink de nieuwe bouwdirecteur inwerkt, zodat de overgang soepel verloopt. Bron: Gooi en Eemlander

Bron: De Gooi- en Eemlander

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren