De rechtbank Lelystad heeft de 30-jarige Hilversumse veelpleger veroordeeld tot vijf maanden celstraf voor vier oplichtingszaken en een diefstal in onder meer Hilversum en Bussum.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie de Hilversummer, ook wel bekend als de 20-euroman, te plaatsen in een instelling voor stelselmatige daders. De man is in het verleden vaker voor vermogensdelicten veroordeeld.

De rechtbank wijkt van de eis af, omdat niet duidelijk is of de eerdere opgelegde veroordelingen geheel ten uitvoering zijn gelegd.

Babbeltruc
De thuisloze Hilversummer maakte tussen september en november vorig jaar vier mensen in Hilversum en Bussum geld afhandig door middel van een babbeltruc. Hij benaderde de slachtoffers met de vraag of zij hem geld konden lenen voor onder meer een treinkaartje.

In alle vier gevallen belde hij aan met het verhaal dat hij nieuw in de buurt was, dat hij zichzelf had buitengesloten en geld nodig had voor de trein om de reservesleutels bij zijn familie op te halen. Of in Arnhem of in Alkmaar. In alle vier gevallen beloofde hij de slachtoffers het geld terug te zullen betalen, inclusief een bos bloemen.

Lege kratten bier
Naast de vier oplichtingszaken is de Hilversummer ook veroordeeld voor het stelen van lege kratten bier bij de Jumbo in Maartensdijk.

Bron: Laarder Courant De BEL

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 19:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren