ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hond mag niet meer loslopen | NH Gooi

Het baasje van de hond die dinsdagmiddag 23 januari een schaap in Blaricum heeft aangevallen, krijgt van de politie een aanlijnverplichting. De eigenaar mag de hond niet meer los laten lopen. Ook stelt de politie een onderzoek in naar het gedrag van de hond.

De hond zag zijn kans toen hij over het weiland van de Blaricumse zorgboerderij 't Werckpaert' liep. Hij greep ene drachtig schaap vol in zijn kaak, de schaap overleefde de aanval bijna niet.

Een omstander filmde wat er die middag gebeurde. "Ik kijk dat filmpje en ik schrik me rot", vertelde Nico de Jong, die de boerderij beheert. "Die hond grijpt in een liggend schaap en dan zie je dat 'ie hem vol in zijn onderkaak bijt en dat schaap eigenlijk liggend probeert weg te trekken."

Volgens een woordvoerder van de politie Midden-Nederland gaan zij het gedrag van de hond onderzoeken. "Als daar een resultaat uitkomt gaan wij verder kijken. Maar dat gaat nog even duren", aldus de woordvoerder.

Bron: NH Nieuws (NH Gooi nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren