• Thema Klimaat
  • Zaterdag 24 februari 2018 om 03:31
Ijspret op komst
Ijspret op komst

Met de verwachte vorst op komst heeft Waterschap Amstel, Gooi en Vecht besloten om vanaf vrijdag alle gemalen uit te zetten en noodkeringen en sluizen te sluiten. Daarnaast geldt er een vaarverbod. Dat gebeurt om ervoor te zorgen dat er een mooie ijsvloer kan ontstaan en er dus goed geschaatst kan worden.

Door de de maatregelen neemt de stroming van het water af. Dat zorgt samen met de verwachte vorst voor goede omstandigheden als het gaat om het dichtvriezen van het water.

Het Waterschap neemt deze maatregelen vaker als er strenge vorst op komst is. Er wordt gewerkt met een zogenaamde IJsnota. " Om ervoor te zorgen dat mensen straks ook echt kunnen genieten van het natuurijs, is het nodig om nu alvast maatregelen te treffen. Het blijft een zorgvuldige afweging, want er spelen meerder belangen, maar gelet op de verwachte temperaturen en ijsvorming is dit het moment om alvast maatregelen te treffen. We willen dat mensen straks wel kunnen genieten van het ijs in ons mooie gebied", vertelt Waterschap-bestuurder Pieter Kruiswijk.

Bron: Laarder Courant De BEL

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren