ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Snackbar gedupeerd door avondklok | NH Gooi

De horeca aan de Graaf Wichman in Huizen mag geen bezoekers meer binnenlaten na 02.15 uur. Dan geldt de regel 'binnen is binnen en buiten is buiten'. Hier is vooral de snackbar de dupe van. Dat meldt onze mediapartner NH Nieuws.

Yahya Ceylan van snackbar Kambur loopt nu elk weekend honderden euro's mis. "Ik ben per avond minimaal 500 euro kwijt. Een rotzooi is het", zo vertelt hij. Met deze regel hoopt de gemeente het aantal vechtpartijen te verminderen.

De regel geldt voor Grandcafé 't Heertje, Irish Pub Holy Moly, Pizzeria Marino en snackbar Kambur. Voor de cafés is het minder een probleem, want daar kunnen bezoekers gewoon binnen blijven tot 04.00 uur. Maar het piekmoment van de snackbar ligt juist na 02.15 uur.

De gemeente laat weten dat de regel in samenspraak met de horeca is gemaakt, maar volgens Ceylan hadden ze niets te zeggen. "Dit moest gewoon gebeuren, zei de politie en gemeente." Het voelt voor Ceylan alof hij gestraft wordt. "Het is niet eerlijk. Bij mij gebeuren nooit gevechten." De gemeente wil pas reageren op de zaak na de eerste evaluatie in maart. De PvdA heeft hier inmiddels vragen over gesteld.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren