ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ophef herdenking Februaristaking na uitsluiten media | NH Gooi

Rond de herdenking van de Februaristaking in Hilversum is ophef ontstaan na een mail van de organisator. Die schrijft dat vijf 'niet-journalistieke propaganda-organisaties' niet welkom zijn. De burgemeester van Hilversum heeft laten weten dat hij uit protest niet naar de herdenking gaat. Dat meldt onze mediapartner NH Nieuws.

Arthur Graaff van het Comité Februaristaking Gooi schrijft in een mail dat Powned, GeenStijl, WNL, The Daily Standard en The Post Online geen verslag mogen komen doen van de herdenking. "Hun werk zal uiteraard niet worden gefaciliteerd en onze ordedienst zal zoveel mogelijk evt. opnamen tegenhouden." Als de omroepen toch 'hinderlijk' zijn, zal de politie worden ingeschakeld, staat in de mail. Graaff zegt tegen NH Nieuws dat die opmerkingen provocerend zijn bedoeld.

Burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes schrijft op Twitter dat hij de herdenking niet zal bijwonen. "Dat de organisator een aantal redacties van de vrije pers toegang ontzegt, is zeer verwerpelijk en tegen de geest van de februaristakers. Leve het vrije woord."

Graaff zegt dat de vijf media geen 'pers' genoemd mogen worden. "Dat soort journalistieke organisaties had je tijdens de bezetting in Nederland ook. Dat noemde je de gelijkgeschakelde pers. Pieter Broertjes kan blijkbaar dat onderscheid niet maken."


Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Yorrin, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren