ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Laren legt RSH dwangsom op (update) | NH Gooi

De gemeente Laren heeft het bestuur van het Rosa Spier Huis (RSH) een last onder dwangsom van 50.000 euro opgelegd nu er met de kap van de bomen op het terrein aan de Hector Treublaan 2 is begonnen. Dat meldt de Laarder Courant de Bel.

De gemeente heeft de kap laten stilleggen. Het RSH-bestuur heeft bezwaar gemaakt en de gemeente wacht nu de uitspraak van de bezwaarcommissie af.

Wethouder Ton Stam laat weten dat er door het college alles aan gedaan is om te voorkomen dat er bomen worden gekapt voordat er zekerheid is of het bouwplan gerealiseerd gaat worden.

RSH-bestuurder Karin Annaert heeft inmiddels het volgende laten weten: "De gemeente heeft weliswaar getracht op 21 februari de kap stil te leggen onder dwangsom, waarna wij direct bij de rechtbank een voorlopige voorziening hebben aangevraagd. De rechter heeft direct op dezelfde dag nog uitspraak gedaan en ons in gelijk gesteld. De gemeente kon en mocht de kap niet stilleggen. De kap is daarop hervat en inmiddels afgerond."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren