ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent PvdA Huizen wil inwoners actief betrekken bij beleid en ontwikkelingen | NH Gooi
Lijsttrekker Maarten Hoelscher wil dat de burgers weer vertrouwen krijgen in de politiek (Foto: Gemeente Huizen)
Lijsttrekker Maarten Hoelscher wil dat de burgers weer vertrouwen krijgen in de politiek (Foto: Gemeente Huizen)

De Partij van de Arbeid in Huizen wil de komende raadsperiode werk maken van de participatie van inwoners. Dat laat de partij in een persverklaring weten. De PvdA wil zo het vertrouwen in de politiek herstellen

De PvdA wil dit najaar gebruiken om samen met de gemeenteraad, het gemeentebestuur, inwoners en Huizer organisaties hierover het gesprek aan te gaan en te komen tot concrete maatregelen. “Gedragenheid, ook voor democratische vernieuwing, komt immers uit de samenleving,“ aldus PvdA-fractievoorzitter en lijsttrekker Maarten Hoelscher.

De Nationale Ombudsman onderzocht de ergernissen die burgers richting een gemeente hebben. Dat zijn onder meer: de politiek heeft al besloten, het te laat betrekken van burgers, het negeren van hun inbreng, gemeentebesturen en ambtenaren die weigeren een gesprek met burgers over voorgenomen plannen aan te gaan en de gemeente geeft geen informatie over genomen beslissingen.

De PvdA wil daarom in een vroegtijdig stadium in gesprek gaan met de bewoners. Met een zogenaamde participatieladder wil de partij aangeven welke invloed burgers in een bepaalde zaak hebben. Dat kan variëren van informatie geven tot samen beslissen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren