ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Landgoed Zonnestraal verkocht | NH Gooi

Het Hilversumse landgoed Zonnestraal heeft een nieuwe eigenaar. De tocht naar de nieuwe eigenaar duurde even, maar sinds kort is het voormalige sanatorium in bezit van Zonnestraal Hilversum B.V./Óbidos.

De huurders op het landgoed zijn geïnformeerd over de eigenaarsoverdracht en voor hen verandert er weining. Wethouder Willem van der Spek van Hilversum vindt de overdracht van het landgoed 'een geweldig moment'. "De nieuwe eigenaar zal erg zorgvuldig met het monument om moeten gaan", voegt van der Spek hieraan toe.

Een van de eerste taken van de nieuwe eigenaar is het restaureren van het Dresselhuyspaviljoen. Uiteindelijk komt er een bestemmingplan en een toekomstvisie van Zonnestraal Hilversum B.V./Óbidos. "Als iets buiten de kaders valt komen ze de gemeente tegen, om dan samen een oplossing te vinden hoe het dan wel kan", aldus van der Spek.

Bron: NH Nieuws (NH Gooi nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Goot op de radio

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren