ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Leerling uit Huizen stelt vraag aan minister | NH Gooi
Marit en de minister
Marit en de minister

“Denkt u dat er over 10 jaar nog muntgeld is?” Die vraag stelde Marit Woudsma van basisschool De Parel uit Huizen aan de minister van financiën Wopke Hoekstra. Zij was een van de kinderen uit groep 7 en 8 die mee mochten doen aan de kinderpersconferentie. Die werd op donderdag 15 maart in het kader van de Week van het geld georganiseerd op het ministerie van financiën in Den Haag.

Vooraf hadden de jonge journalisten in een workshop tips gekregen over de manier waarop je vragen moet stellen aan een minister. Overigens dacht Hoekstra dat geld niet gaat verdwijnen, maar wel dat het steeds minder wordt.

Tijdens de persconferentie was merkbaar dat de leerlingen hun vragen hadden voorbereid op school in samenwerking met hun leerkrachten. Verschillende vragen gingen over de lerarensalarissen. Minister Wopke Hoekstra gaf steevast aan dat de regering juist veel geld heeft uitgetrokken voor de leraren.

Na afloop was er nog een groepsfoto met de minister en konden de kinderen een handtekening vragen. Alle kinderen vertrokken met een goodiebag met spullen over de week van het geld. Marit Woudsma kreeg nog een extra pakket mee omdat ze binnenkort haar spreekbeurt over het onderwerp geld gaat houden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren