Marit en de minister
Marit en de minister

“Denkt u dat er over 10 jaar nog muntgeld is?” Die vraag stelde Marit Woudsma van basisschool De Parel uit Huizen aan de minister van financiën Wopke Hoekstra. Zij was een van de kinderen uit groep 7 en 8 die mee mochten doen aan de kinderpersconferentie. Die werd op donderdag 15 maart in het kader van de Week van het geld georganiseerd op het ministerie van financiën in Den Haag.

Vooraf hadden de jonge journalisten in een workshop tips gekregen over de manier waarop je vragen moet stellen aan een minister. Overigens dacht Hoekstra dat geld niet gaat verdwijnen, maar wel dat het steeds minder wordt.

Tijdens de persconferentie was merkbaar dat de leerlingen hun vragen hadden voorbereid op school in samenwerking met hun leerkrachten. Verschillende vragen gingen over de lerarensalarissen. Minister Wopke Hoekstra gaf steevast aan dat de regering juist veel geld heeft uitgetrokken voor de leraren.

Na afloop was er nog een groepsfoto met de minister en konden de kinderen een handtekening vragen. Alle kinderen vertrokken met een goodiebag met spullen over de week van het geld. Marit Woudsma kreeg nog een extra pakket mee omdat ze binnenkort haar spreekbeurt over het onderwerp geld gaat houden.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Hiphop Highschool | Vandaag om 19:00.
  • Hip-hop, met Jeffrey Ophof.
  • Kick Down | Vandaag om 21:00.
  • Lekkere plaatjes en praatjes over wat jij interessant vindt!
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren