ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Raad Blaricum sluit BVV dossier | NH Gooi

In een extra raadsvergadering heeft de Gemeenteraad van Blaricum een punt gezet achter het BVV dossier. Dit slepende dossier ging over de besluitvorming van een kunststofgrasveld voor voetbalclub BVV’31. Een rapport van de Rekenkamer heeft de conclusie getrokken dat de vereiste zorgvuldigheid in de besluitvorming door het college heeft ontbroken en de raad haar controlerende taak niet optimaal heeft kunnen uitoefenen.

De coalitiepartijen wezen er op dat de Rekenkamer niet spreekt van onjuist handelen maar gaven toe dat ‘ het altijd beter kan’. Een motie van wantrouwen tegen wethouder Boersen van Rob Bruintjes (DAB) werd door geen enkele partij gesteund. De VVD vond de gang van zaken wel een motie van wantrouwen waard maar vond dat vlak voor de verkiezingen geen zinvolle actie. Want ‘na de verkiezingen moet er weer samengewerkt worden’ aldus fractievoorzitter Christien Dobber.

Samen met D66 diende zij een motie van optimisme in. Deze werd door de raad unaniem aangenomen. De motie roept op lessen te trekken uit deze casus die nodig zijn invulling te kunnen geven aan het raadslidmaatschap of aan enig andere functie binnen het Blaricumse openbare bestuur.

Voorafgaand aan de vergadering was er een rondetafelgesprek. Inspreker Peter van Rietschoten hekelde de handelswijze van het college in deze zaak. Ook eiste hij een schadevergoeding voor gemaakte advocaatkosten. Voorzitter Martin Hippler van BVV’31 benadrukte de slechte toestand van de velden in die tijd en dat haast was geboden in verband met de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren