ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Brandweer Huizen naar volgende ronde | NH Gooi
Eerst moest een containerbrand worden bestreden
Eerst moest een containerbrand worden bestreden

Brandweer Huizen heeft afgelopen zaterdag in de klasse Hoge Druk een 2e plaats gehaald. Daarmee kwalificeerde de ploeg zich voor de 1e ronde van de gewestelijke wedstrijden die op 26 mei 2018 in West-Wieringen worden gehouden.

De ploeg uit Huizen moest een gesimuleerde brand te bestrijden in een school in Wijk aan Zee. Een leerling had op twee plaatsen brand gesticht. De toegang tot het schoolplein was op slot en de directeur was naar buiten gerend zonder zijn sleutels mee te nemen. Nadat de ketting van het hek was geknipt en de directeur goed was uitgehoord, kon het vuur worden bestreden.

Eerst moest een brand in het containerhok worden geblust door de brandende container naar buiten te rijden en deze buiten af te blussen. Vervolgens kon de school worden betreden en een vuurhaard in de lerarenkamer worden geblust. Op weg naar deze vuurhaard werd bij een goede verkenning de leerling op het toilet gevonden.

Goois succes
Tijdens de prijsuitreiking bleek dat de ploeg uit Huizen het incident als een na beste had bestreden. Het puntentotaal van het Huizer korps bedroeg 1224 punten slechts 21 minder dan de brandweer van Muiden die beslag legde op de 1e plaats. Het podium bestond geheel uit Gooische ploegen omdat de brandweer van Blaricum 3e wist te worden.

Persoonlijk succes
Naast het succes van de ploeg was er ook persoonlijk succes voor de ploegleden. Hans van den Heuvel was de beste pompbediende van de dag. Enrico Kievit en Casper Boor waren de beste waterploeg. De Huizer aanvalsploeg, bestaande uit Aron Honing en Paul Moll werden de beste aanvalsploeg met het hoogst haalbare puntentotaal.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren