ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuw woonzorgcomplex voor mensen met dementie | NH Gooi
Een impressie van het woonzorgcomplex
Een impressie van het woonzorgcomplex

Op 29 maart hebben de gemeente Eemnes en eigenaar Van der Wardt een overeenkomst voor de aankoop en verbouw van de winkelplint van de Eemhof gesloten. In opdracht van de gemeente wordt op deze locatie een woonzorgcomplex voor mensen met dementie gerealiseerd. Amaris Zorggroep biedt kleinschalig wonen aan in deze 24 zorgappartementen. Naar verwachting kunnen de bewoners in het voorjaar van 2019 de woningen betrekken.

Amaris heeft eerder deze week een overeenkomst gesloten met de gemeente voor de huur van het zorgcomplex. Wethouder Jan van den Dunnen: “Deze 24-uursvoorziening sluit aan bij de zorgvraag voor mensen met dementie, die ook in Eemnes de komende jaren toeneemt. Ik ben blij dat we daar straks in kunnen voorzien. In de Amaris Zorggroep hebben we een solide huurder gevonden.”

Woonzorgcomplex Het woonzorgcomplex biedt 24 appartementen met zorg in drie woongroepen in een kleinschalige, huiselijke setting. Met 24 uur per dag gespecialiseerde, intensieve zorg dichtbij kunnen mensen met dementie hier veilig en prettig wonen. Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement met een woon-/slaapkamer en badkamer. Daarnaast heeft iedere woongroep een gezamenlijke huiskamer.

Dichtbij Amaris Zorggroep beschouwt deze voorziening als een welkome aanvulling op haar dienstverlening: Bestuurder René Hup: “Met deze nieuwe voorziening maken we mogelijk dat inwoners van Eemnes met dementie, die in een beschermde omgeving moeten gaan wonen, in hun eigen dorp terecht kunnen. Dichtbij familie en bekenden. Onze droom is dat De Eemhof een huis midden in de samenleving wordt, met en voor de inwoners van Eemnes.’’

Van der Wardt Bouwgroep begint in de week van 2 april met voorbereidende werkzaamheden voor het complex, waarna de bouw van start gaat.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren