ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Sportverenigingen aan de slag met privacywetgeving | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Sport
  • Maandag 02 april 2018 om 21:18

De sportverenigingen in Huizen gaan aan de slag met de privacy van hun leden. Op 25 mei wordt namelijk een nieuwe wet van kracht, de zogenaamde Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarin staat dat bedrijven, overheden en ook vrijwilligersorganisaties precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang.

Omdat het nogal een complex probleem organiseert Het Sport Platform Huizen in samenwerking met de gemeente Huizen en het Team Sportservice een cursus van twee avonden. Tijdens de eerste avond wordt ingegaan op de noodzaak van de wet en de theorie erachter. De tweede avond gaat over de acties die moeten worden ondernomen.

Na deze avonden zijn de deelnemende verenigingen ‘AVG proof’. Zij ontvangen dan, als zij hun huiswerk hebben gedaan, een verklaring waarin staat aangegeven wat zij hebben gedaan om aan deze inspanningswet te voldoen. Verder is er een online programma waarmee verenigingen aan de slag kunnen.

Informatie over aanmelden voor de cursus: secretaris@sportplatformhuizen.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren