ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Schrijver Joseph Oubelkas op Huizermaat | NH Gooi
Veel aandacht voor Joseph Oubelkas
Veel aandacht voor Joseph Oubelkas

Joseph Oubelkas, schrijver van de boeken ‘400 brieven van mijn moeder’ en ‘Gezondheid, liefde, vrijheid’ was dinsdag dinsdag 3 april op Huizermaat om in drie sessies de leerlingen vanaf leerjaar drie toe te spreken. Hij vertelde over zijn levensveranderende ervaring tijdens zijn onterechte gevangenschap in verschillende Marokkaanse gevangenissen.

De leerlingen zaten op het puntje van hun stoel om het indrukwekkende verhaal van Joseph aan te horen. Want hoe overleef je onder zulke verschrikkelijke omstandigheden? De boodschap van Joseph was: “Je bent sterker dan je denkt, alles draait om je houding, jij bepaalt! 100%. Altijd!” Hij vertelde de leerlingen hoe belangrijk het is om doelen te bepalen, verantwoordelijkheid te nemen en te focussen. Niet alleen tijdens vreselijke omstandigheden, maar ook in het dagelijkse leven en op school waar de leerlingen na moeten denken over keuzes waar ze voor staan én dat er altijd een keuze is.

Èllen van Welt, docent Nederlands, haalde Joseph binnen. “Ik was ervan overtuigd dat het verhaal van Joseph onze leerlingen zou aanspreken. En dat was ook zo, ik heb nog nooit een aula vol leerlingen muisstil zien luisteren. Een uur lang en dat ook nog eens drie keer.” Ook ouders reageerden enthousiast: “Onze zoons waren erg onder de indruk. Ze vertellen niet vaak zo uitgebreid over school, maar vandaag onder het eten hebben we het hele verhaal gehoord. Mooi!”

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren