ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Omstreden imam predikt in Hilversum | NH Gooi
De aankondiging door BewustMoslim van de bijeenkomst
De aankondiging door BewustMoslim van de bijeenkomst

De omstreden imam Fawaz Jneid zal zondag 8 april preken in Hilversum. Eigenlijk zou de conferentie 'martelaren van het vrije woord' in een Haags zalencentrum plaatsvinden, maar toen bleek dat de Israëlische ambassade in hetzelfde gebouw zit, ging de organisatie BewustMoslim op zoek naar een andere locatie.

BewustMoslim zegt niet in één gebouw te willen zitten met 'vertegenwoordigers van een schurkenstaat', schrijft Omroep West. "We hadden er geen vertrouwen in dat de burgemeester van Den Haag de vrijheid van meningsuiting van moslkims zou respecteren", schrijft BewustMoslim in een persbericht. "Ze heeft herhaaldelijk aangegeven de conferentie ongewenst te vinden. Daarom hebben wij besloten de Hofstad in te ruilen voor de Mediastad."

De conferentie kwam in opspraak toen bleek dat die zou worden opgeluisterd door de aanwezigheid van 'haat-imam' Fawaz, die in het verleden al eens werd veroordeeld voor het sluiten van illegale sharia-huwelijken. Toen bleek dat hij in een vorig jaar gekocht pand in de Haagse Cillierstraat niet alleen boeken verkocht, maar ook gebedsdiensten hield, legde de minister van Veiligheid en Justitie hem een gebiedsverbod op voor de wijken Schilderswijk en Transvaal.

Burgemeester Broertjes
In een persbericht benadrukt BewustMoslim dat Hilversum een betere locatie is voor de conferentie dan Den Haag. "In Hilversum zetelt namelijk een burgemeester die vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel heeft staan. Pieter Broertjes staat erom bekend dat hij principiële standpunten inneemt ten aanzien van het vrije woord. Daarom hebben wij er alle vertrouwen in dat onze bijeenkomst in Hilversum zonder belemmeringen doorgang zal vinden."

Waar in Hilversum de conferentie wordt gehouden, is niet bekend. Wel roept het platform op belangstellenden aan de Noorderweg 96 te verzamelen. Vanaf daar vertrekt de groep gezamenlijk naar de betreffende locatie. Benadrukt wordt dat de conferentie zondag 'alleen voor broeders' toegankelijk is.

Bron: NH Nieuws (6FM nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 19:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren