ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zwijgen tegen pesten | NH Gooi

Op vrijdag 20 april 2018, Day of Silence, zijn de leerlingen van Huizermaat om half twaalf twee minuten stil. De Day Of Silence is de landelijke bewustwordingsdag tegen pesten. Mensen die gepest worden, zwijgen vaak uit onzekerheid of angst om niet nog méér gepest te worden. Door met elkaar op deze dag twee minuten stil te zijn, laten leerlingen van Huizermaat blijken bij te willen dragen aan een school waar niet gepest wordt.

Het initiatief om samen twee minuten stil te zijn is genomen door de leerlingenorganisatie Gay-Straight Alliance (GSA) van Huizermaat. Zij coördineren de actie en besteden in de week vooraf aan de actie op diverse manieren aandacht aan het belang van een pestvrije school.

Veilig leerklimaat
Huizermaat hecht veel belang aan een veilig leerklimaat. Uiteindelijk is het alleen mogelijk om in een veilig leerklimaat goed te kunnen leren. Tijdens de mentorlessen en tijdens projectweken is er veel aandacht voor het met elkaar creëren van dit veilige, pedagogische leerklimaat, waarin iedereen zichzelf mag zijn en iedereen ook weet dat het voor de ánder belangrijk is om zichzelf te mogen zijn. Daarvoor is het belangrijk veel te weten van andere culturen, kennis te nemen van dat wat ‘anders’ is dan wat je kent , dat wat voor jouzelf ‘gewoon’ is. Om dat begrip te vergroten brachten leerlingen vorige week tijdens de projectweek bijvoorbeeld een bezoek aan een synagoge, een moskee, een kerk en gingen ze in gesprek met medewerkers van het COC.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

All Inclusive

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren