ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Honderden kinderen 'op straat' door sluiting zwembad | NH Gooi

Voor zo'n 600 kinderen in Hilversum is het vanaf 1 mei gedaan met de zwemles in instructiebad Heideheuvel. Het pand sluit definitief zijn deuren, waardoor zij noodgedwongen tijdelijk 'op straat komen te staan' of moeten uitwijken naar andere locaties.

Zwemschoolhouder Shiva de Winter laat dat weten in een brief aan de ouders. Voor zijn nieuwe zwembad op bedrijventerrein Kerkelanden is nog geen vergunning gegeven. Bovendien zal de nieuwe locatie ook pas in de derde week van juni afgebouwd zijn, waardoor de kinderen zeker zes weken niet kunnen lessen.

De Winter geeft aan moeite te hebben met het vinden van andere zwembaden 'die hun badwater willen verhuren'. "De enige die medewerking verleende in de regio was Sherpa in Baarn, waar wij al huren. Alle overige baden gaven aan niet mee te willen werken. We hebben wel een tijdelijk onderkomen gevonden in Maarssen, maar dat is een stukje rijden."

Schade beperken
Volgens de zwemschoolhouder proberen ze de schade zoveel mogelijk te beperken. "Deze noodgedwongen operatie vergt veel van onze klanten, ons personeel en vooral de kinderen. Wij doen alles wat we kunnen om het proces te versnellen, maar zoals bekend zijn onze handen en voeten gebonden."

Bron: NH Nieuws (6FM nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren