ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Markante kerk in Eemnes te koop | NH Gooi

De markante Sint Pieterskerk aan de Wakkerendijk in Eemnes, ook wel Het Dikke Torentje genoemd, staat te koop voor 1.250.000 euro, kosten koper. Opvallend is dat de toren zelf niet verkocht wordt.

In 2011 werd de kerk door de Hervormde Gemeente verkocht aan een groep particulieren. Zij betaalden er 525.000 euro voor en knapten het op. En met succes, getuige de huidige vraagprijs.
Volgens De Gooi-en Eemlander krijg je voor dat bedrag een fraai gerestaureerde kerk met ruimte voor vergaderingen, trouwpartijen en kleine evenementen. Én met een koninklijk tintje: ooit kerkte koningin-moeder Emma in het markante godshuis.

Beperkingen
De nieuwe eigenaar moet wel rekening houden met beperkingen. "Er rust een bestemming maatschappelijke doeleinden op", legt een medewerker van het betrokken makelaarskantoor uit aan de krant. "Dat betekent dat de huidige eigenaar toestemming van de gemeente heeft voor evenementen of vergaderingen, maar wel met restricties. Bijvoorbeeld wat betreft het schenken van alcohol. Dat is ook aan de persoon gebonden, dus de nieuwe eigenaar zal daarover met de gemeente in overleg moeten."

Wat niet binnen de verkoop valt, is de toren zelf waar de kerk zijn bijnaam aan dankt. De toren is namelijk conform de Staatsregeling 1798 eigendom van de gemeente Eemnes.

Bron: NH Nieuws (NH Gooi nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren