ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Buurtbewoners voelen niets voor parkeergarage Tergooi Hilversum | NH Gooi

"Wat is jullie probleem?" Zo opende de voorzitter van de Raad van State vrijdag zijn vragenronde over een aangepast bestemmingsplan voor de nieuwbouw van het Tergooiziekenhuis in Hilversum.

Het bleek vragen naar de bekende weg. De buurtbewoners van de Vereniging Bonairelaan en omgeving zien niets in de nieuwe parkeergarage die bij het ziekenhuis zal worden gebouwd. "Als ik het aangepaste bestemmingsplan vernietig, dan treedt het voorgaande bestemmingsplan weer in werking en dat laat ook een parkeergarage toe. Dus wat schiet de buurt daarmee op?" vroeg de raadsvoorzitter.

Noodzaak
Volgens hun advocaat zal de gemeente Hilversum dan in elk geval een nieuwe afweging moeten maken en zich afvragen of de nieuwe parkeergarage nog wel nodig is. Signalen van het gemeentebestuur hebben bij de buurtbewoners twijfels gezaaid of de volledige nieuwbouw van het ziekenhuis wel doorgaat. En daarmee zijn ook twijfels gezaaid over de noodzaak van de parkeergarage.

Ongewenst
De angst bij de buurtbewoners is ook dat de parkeergarage met ruim 1400 plekken niet vol zal raken. In dat geval ontstaat er een mogelijkheid dat werknemers van bedrijven op het Arenapark de parkeergarage gaan gebruiken. En dat leidt weer tot ongewenst verkeer in de buurt.

Maar de gemeente vindt de parkeergarage zeer gewenst. De vernieuwing van het ziekenhuis gebeurt wel in twee fasen. Maar al voor de eerste fase is de parkeergarage nodig, aldus de gemeente.

Parkeerdruk
Er is nu al grote parkeerdruk waarbij auto's verspreid op het groene terrein geparkeerd worden. Met de bouw van de parkeergarage wordt de omgeving dus groener. Bovendien wordt de afdeling van Tergooi in Blaricum ook verplaatst naar Hilversum. Dat vergroot ook de parkeerdruk, aldus de gemeente.

De Raad van State oordeelt over zes weken.

Bron: De Gooi En Eembode

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Yorrin, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren