ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Oranjekermis weer op de Naarderstraat in Huizen | NH Gooi

Voor de tweede keer zal rond Koningsdag een kermis op de Naarderstraat gehouden worden. Steeds meer exploitanten van kermisattracties weten de weg naar Huizen te vinden, nadat ze afgehaakt waren van een kermis bij het Nautisch Kwartier. Deze locatie bleek erg uit de loop te liggen. Volgens kermiscoördinator Hans Borremans van de Oranjestichting wordt het een compacte maar complete kermis.

De kermis heeft dertien attracties, waarvan vier spectaculaire. Het is weer gelukt de Booster naar Huizen te krijgen, een apparaat met een grondplaat van 18 x 8 meter, een lange paal van 20 meter hoog met twee ‘wieken’ aan weerszijden van elk 20 meter. Als de ene ‘wiek’ beneden is om bezoekers in te laten stappen, dan zitten de andere bezoekers 40 meter hoog in de lucht. Andere grote attracties zijn de autoscooter, de Wip, en, nieuw in Huizen, het Funhouse. Dat is een hoge attractie van 20 bij 7 meter waarin binnen allerlei leuks te beleven valt. De Wip is een attractie waarin 20 bezoekers tegelijkertijd op en neer gaan.

Speciaal voor de kinderen
Speciaal voor de kinderen is er een draaimolen en een eentjesattractie.
Er zijn vier behendigheidsspelen: schiettent, Bussensport, grijpkranen en een ‘Pusher’.
Voor de sportievelingen is er een trampoline en natuurlijk is er een oliebollenkraam en een snoepkraam.

Bij deze kermis is extra aandacht besteed aan veiligheid. “Nadat er vorig jaar in Europa ongelukken zijn gebeurd met kermisattracties, moest er terecht extra goed gekeken worden naar kwaliteitscertificaten van de attracties”, zegt Hans Borremans. “Iedere attractie is geregistreerd bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA en dat geeft garanties voor de veiligheid.”

De Oranjekermis op de Naarderstraat loopt van dinsdag 24 april tot en met zaterdag 28 april

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren