ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum Alive kan doorgaan met extra steun | NH Gooi

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dinsdag besloten alsnog een extra financiële impuls van 15.000 euro aan de stichting Hilversum Alive toe te kennen. Hiermee komt de gemeentelijke subsidie op een totaalbedrag van 30.000 euro. Het Stadsfonds Hilversum heeft hiertoe aangedrongen bij het college. Samen met de bijdrage van het Stadsfonds Hilversum is dat voldoende voor de Stichting Hilversum Alive om verder te gaan met de voorbereidingen van het evenement.

Nieuwe aanpak Stichting Hilversum Alive
Stichting Hilversum Alive wil het dit jaar anders aanpakken. “Geen programmering door individuele horeca exploitanten, maar een overall programmering en verantwoordelijkheid door de stichting Hilversum Alive. Programmering wordt hierdoor beter en thematisch op elkaar afgestemd, zodat er voor alle leeftijden meer te beleven is”, aldus wethouder Wimar Jaeger, portefeuillehouder economie en cultuur. De organisatie van de EHBO, vergunningen en beveiliging is in de nieuwe aanpak ook beter gecoördineerd. Gemeente Hilversum staat achter deze nieuwe aanpak en hoopt dat dit op langere termijn niet alleen minder kosten, maar vooral meer gezamenlijkheid onder horecaondernemers oplevert.

Zelfredzaam vermogen
Hilversum Alive is een evenement dat al vele edities kent. Zo ook wat betreft de subsidiëring van dit meerdaagse festijn. Gemeente Hilversum is en blijft van mening dat evenementen als Hilversum Alive niet alleen met subsidies worden ondersteund, maar vooral ook door ondernemers die er economisch baat bij hebben,
Het college van Hilversum roept dan ook alle horecaondernemers op om gezamenlijk financieel bij te dragen aan het evenement en dit niet alleen aan de initiatiefnemers over te laten. De nieuwe aanpak biedt kansen om eensgezindheid en bereidwilligheid te tonen als ondernemers, zodat Hilversum Alive ook de aankomende jaren doorgang kan blijven vinden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren