ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Regionaal meldpunt drankkoerier | NH Gooi

In de regio Gooi en Vechtstreek zijn diverse drankkoeriers actief, die aan jonge mensen illegaal drank verkopen. Deze drankkoeriers werken vaak regionaal. In navolging van de gemeente Hilversum hebben alle regiogemeenten zich daarom aangesloten bij het ‘meldpunt drankkoerier’. Via dit meldpunt hopen gemeenten de koeriers beter in beeld te krijgen, zodat er gehandhaafd kan worden. Gemeente Hilversum beheert, vanuit haar regionale taak voor toezicht op de Drank- en horecawet, het meldpunt via www.hilversum.nl/drankkoerier.

Intensieve aanpak Het drankgebruik onder jongeren in de regio Gooi en Vechtstreek is hoog. Het regionale meldpunt drankkoerier is één van de acties die de regiogemeenten nemen om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Naast dit meldpunt wordt ingezet op het voorlichten van ouders over NIX18, is er samenwerking met het onderwijs, worden professionals getraind om alcoholgebruik vroegtijdig te signaleringen, wordt de weerbaarheid van jongeren versterkt en wordt gewerkt aan een betere naleving van de regels van NIX18 bij de verkoop van alcohol, vooral bij sportverenigingen.

Jonge klanten Vooral jongeren onder de 18 jaar kopen bij deze drankkoeriers, die ook wel ‘wodka boys’ worden genoemd. Via social media als Whatsapp en Instagram bestellen jongeren drank, die de drankkoeriers illegaal aan hen verkopen.

Online meldpunt Bij het online meldpunt www.hilversum.nl/drankkoerier kunnen mensen (anoniem) informatie geven over de drankkoeriers. Het gaat dan bijvoorbeeld om telefoonnummers, die jongeren gebruiken om alcohol te bestellen of namen van personen die illegaal alcohol afleveren. De informatie moet gemeenten helpen om de koeriers beter in beeld te krijgen, zodat er gehandhaafd kan worden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren