ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Drie Koninklijke onderscheidingen in Blaricum | NH Gooi

Drie Blaricummers ontvingen ter gelegenheid van Koningsdag een Koninklijke onderscheiding. De heren Cohn, Keune en Ruiter werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch reikt donderdag 26 april de bij de onderscheidingen behorende versierselen uit aan de decorandussen. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Blaricum.

Overzicht decorandussen:

De heer P.S. (Paul) Cohn (1962)
De heer Cohn is sinds 1986 directeur van het in 1937 opgerichte familiebedrijf Roba Metals BV. Dit Nederlandse, onafhankelijke familiebedrijf levert wereldwijd staal, RVS, aluminium en andere non-ferro halffabrikaten.

Onder leiding van de heer Cohn is het bedrijf uitgegroeid tot internationale speler in de metaalsector. Hiermee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid.

Duurzaam ondernemerschap en een bedrijf dat economisch en maatschappelijk van toegevoegde waarde is, zijn belangrijke uitgangspunten voor de heer Cohn. Dit heeft zich in de loop der jaren vertaald in een solide bedrijfsstrategie en weerspiegeld in een humane bedrijfscultuur met tal van sociale voorzieningen voor zijn medewerkers en hun gezinnen.

De heer Cohn is in zijn vrije tijd te vinden bij de Blaricumse Voetbalvereniging BVV’31. Als vrijwilliger verzorgt hij de communicatie en regelt tal van zaken voor verschillende team en is hij grensrechter.

De heer G. (George) Keune (1929)
De heer Keune is president-directeur van Keune Haircosmetics BV. Onder leiding van de heer Keune is het bedrijf wereldwijd ontwikkeld tot een begrip onder de kappers. De producten van Keune worden naar 76 landen geëxporteerd en het bedrijf is nog steeds groeiend en innovatief.

Door de visie van de heer Keune zijn de arbeidsplaatsen in Nederland behouden gebleven en niet verplaatst. Daarmee is Keune Haircosmetics een van de grootste werkgevers van Soest, maar ook buiten de landsgrenzen biedt Keune ruime werkgelegenheid. De heer Keune heeft veel aandacht voor zijn medewerkers. Hij biedt een luisterend oor, toont persoonlijke belangstelling en steunt hen waar nodig. Ook kijkt hij naar de werkomstandigheden en verbetert die waar het kan.

Uit principieel oogpunt wil de heer Keune geen gebruik maken van dierenproeven. Ondanks de grote markt voor cosmeticaproducten in China, heeft hij besloten om geen Keune producten naar China te exporteren omdat dat dierenproeven in de land verplicht zijn.

Ook heeft de heer Keune als eerste bedrijf in Nederland mensen met een verstandelijke beperking laten participeren op de arbeidsmarkt. De zogenaamde ‘Keunegroep’ maakt volwaardig deel uit van het bedrijf.

De sociale en maatschappelijk betrokkenheid van de heer Keune blijkt ook uit de steun aan diverse goede doelen, zoals stichting FunCare4Kids en stichting Haircosmetics. Maar ook de vluchtelingenkwestie laat de heer Keune niet ongemoeid. Instellingen op het gebied van vluchtelingenhulp krijgen donaties en groepen asielzoekers krijgen gratis artikelen uit het Keune-assortiment.

De heer A.C.M. (Bert) Ruiter (1946)
De heer Ruiter is een muzikant die zijn sporen in het vak heeft verdiend. Hij speelde als basgitarist in The Caps, Fullhouse, een beleidingsgroep van Herman van Veen, de Jay-Jays, Focus en Earth & Fire. Maar hij heeft ook een missie: het opkomen voor de rechten van uitvoerend kunstenaars.

Voor auteurs, componisten en uitgevers waren rechten via de Auteurswet al lang goed gewaarborgd, maar voor producenten en uitvoerend kunstenaars niet. Om de rechten van uitvoerend kunstenaars te realiseren, was de Ruiter in 1985medeoprichter BV Pop: een belangenvereniging voor Nederlandse popmusici.

Enkele wapenfeiten zijn de invoering van de Wet op de naburige rechten in 1993 en de oprichting van naburige rechtenorganisaties Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (Sena) en Stichting NORMA. In 2015 is BV Pop opgegaan in de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb). De heer Ruiter is vanaf de oprichting tot heden bestuurslid.

Tot begin 2017 was de heer Ruiter bestuurslid van de voormalige vereniging Professionele Auteurs Lichte Muziek (PALM) en het huidige Popauteurs.nl Deze vereniging behartigt de belangen van componisten en tekstschrijvers van muziek. En ze biedt leden gratis juridisch advies in auteursrechtelijke kwesties. De heer Ruiter heeft in zijn functie een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de muziekindustrie, onder andere als vraagbaak voor muzikanten en auteurs.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Met Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Met Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren