ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Muider echtpaar al week vrijwillig in quarantaine vanwege coronavirus | NH Gooi
  • Dinsdag 11 februari 2020 om 17:13 | bijgewerkt: om 17:15 uur
  • Redactie

MUIDEN - Een Muider echtpaar zit al een week thuis in quarantaine vanwege het nieuwe coronavirus. De vrouw zat vorige week vrijdag op de laatste KLM-vlucht vanuit Beijing naar Nederland, ook haar man blijft uit voorzorg binnen. 

Coronavirus stock
Adobe Stock

Muider Sierk Vojacek vertelt tegen De Telegraaf samen met zijn Chinese vrouw de voorschriften van de Chinese overheid te volgen en geen contact met de buitenwereld te hebben. Dat doen ze wel vrijwillig, om er zeker te zijn dat ze zelf het coronavirus niet hebben en ook niemand besmetten.

Het echtpaar laat weten zelf geen verschijnselen te hebben van het coronavirus.

Familiefeest gemist

Vojacek vertelt dat hij ondertussen door de quarantaine een familiefeest gemist heeft en zijn boodschappen thuis laat bezorgen. 

De Muider is filmproducent van beroep en komt vanwege zijn werk vaak in China, zijn vrouw is van Chinese afkomst. Het echtpaar heeft een zoon die in China woont. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren