ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Volgende Hilversumse wethouder weg: ook Jan Kastje (GroenLinks) stapt op | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 17 maart 2020 om 15:59 | bijgewerkt: om 16:00 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Hilversum leek haar wethoudersposten net weer allemaal gevuld te hebben, maar mag nu alweer op zoek naar een nieuwe wethouder. Na Wimar Jaeger (D66) stapt ook GroenLinks-wethouder Jan Kastje op. De wethouder stopt per direct.

Wethouder Jan Kastje
Gemeente Hilversum

Jan Kastje heeft zijn vertrek vandaag met een afscheidsbrief bekend gemaakt aan burgemeester Pieter Broertjes en de overgebleven wethouders. Het Hilversumse college laat weten verrast te zijn en betreurt het besluit van Kastje.

De GroenLinks-wethouder geeft aan dat hij merkt dat de steun voor zijn werk afneemt. "Zowel voor mijzelf als voor Hilversum is dat niet goed. Ik treed daarom terug als wethouder van Hilversum."

Gepassioneerd en betrokken

Burgemeester Pieter Broertjes laat weten begrip te hebben voor de stap van Kastje. "Ik zie hem met spijt vertrekken. In de afgelopen twee jaar heeft hij als wethouder een belangrijke bijdrage geleverd aan de ambities van het college, met name op het gebied van duurzaamheid en wonen. In de afgelopen tien jaar hebben wij hem als wethouder, raadslid en fractievoorzitter leren kennen als een gepassioneerd en betrokken mens."

Jan Kastje is sinds 2018 wethouder in Hilversum met onder meer de portefeuille klimaat en energie, natuur en groen, milieu en afval, wonen en monumenten. Zijn werk wordt voorlopig waargenomen door de andere wethouders. Het afscheid van Kastje laat door de coronaperikelen nog even op zich wachten.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren