ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise wielrenners maken (nog) wel gewoon hun ritjes: "Ik hou wel tien meter afstand" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Donderdag 19 maart 2020 om 19:34
  • Thomas Brood

HILVERSUM - Door het coronavirus is het in landen als Italië en Spanje inmiddels verboden om de fiets op te stappen voor een recreatief ritje. In Nederland kan dat (nog) wel. "Het kan gebeuren dat alles op slot gaat, maar ik denk dat de huidige aanpak de juiste is", zegt een voorbijrijdende wielrenner.

NH Nieuws

De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) roept wel op alleen de fiets op te stappen. Ook is één van de verzoeken niet je neus niet te legen op straat en niet zwaar te trainen.

"Ik houd bijna tien meter afstand van anderen. Ik denk dat de buitenlucht prima is om in conditie te blijven. Op die manier kan je wellicht beter tegen het virus", aldus een mountainbiker die normaliter in een groep de fiets opstapt.

Gisteren waren er genoeg sportieve mensen in de Hilversume natuur te vinden. Met name de wielrenners en mountainbikers deden dat individueel op enkele duo's na.

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren