Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Regio Hilversum
  • Vrijdag 20 maart om 10:37 | bijgewerkt: om 10:42 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Bel met ouderen, stuur een appje of maak een leuke tekening. Deze oproep doet de Hilversumse kinderburgermeester Lise van der Ploeg aan haar leeftijdsgenootjes. Ze heeft een videoboodschap gemaakt. "Samen kunnen we het, kop op", zo zegt ze.

Lise van der Ploeg kinderburgemeester Hilversum
Lise van der Ploeg kinderburgemeester Hilversum Gemeente Hilversum

Hilversumse kinderen moeten volgens de kinderburgemeester nu ze niet naar school gaan ouderen en zieken steunen, zo zegt ze. "Ken je ouderen of mensen die ziek zijn? Bel ze wat vaker, stuur ze gezellige appjes of maak eens een tekening. Zo kun je een ander blij maken."

Lise begrijpt dat het voor kinderen een rare tijd is. "Opeens niet meer naar school kunnen, dat lijkt leuk en voelt een beetje als vakantie, maar drie weken je vrienden niet zien op het schoolplein is wel heel erg lang", zegt ze. "Gelukkig zijn er mensen die verstand hebben van virussen en mensen die weten hoe je verspreiding van een virus kunt voorkomen of verminderen. Die mensen doen nu hun uiterste best voor ons."

Wel roept ze kinderen op zich niet al te veel aan te trekken van berichten op social media. "Als je het laatste nieuws wilt volgen, kijk dan naar het journaal of vraag het aan je ouders of leerkracht. In social media kunnen berichtjes staan die niet kloppen, waar je misschien een beetje bang van wordt."

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker in Coronatijd

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren