Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Regio Hilversum
  • Vrijdag 20 maart om 14:02 | bijgewerkt: om 14:03 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Dat horecaondernemers creatief worden nu ze hun deuren vanwege het coronavirus moeten sluiten, is de afgelopen week al wel gebleken. Een Hilversums café en een restaurant doen er samen nog een stapje bovenop: ze houden samen een bierproeverij. Niet aan de bar, maar achter de computer

Hilversumse virtuele bierproef
Hilversumse virtuele bierproef Richard Otto

Het Hilversumse café Barbier en restaurant Burgerhuis aan de andere kant van het dorp zijn eigenlijk ook gesloten vanwege de coronacrisis. Maar omdat ze beseffen dat zaterdagavond alleen thuiszitten ook niet echt gezellig is, komen ze met een bierproeverij via internet.

Het plan is heel simpel. "We bezorgen de speciaal biertjes thuis, met een hamburger en patat. Met een pc, smartphone of tablet kunnen groepen vervolgens meedoen aan een videocall. Twee bierspecialisten geven vervolgens uitleg over de biertjes die worden geleverd. Al met al kunnen we vijftig klanten verwelkomen", vertelt Richard Otto.

Het café en het restaurant hopen mensen met de virtuele proeverij even samen te brengen, ook al kan dat momenteel niet in het echt. "Het zijn niet alleen moeilijke tijden voor de horeca, maar ook voor onze thuiszittende gasten", weten ze. 

Geen corona

En over de biertjes die geschonken worden: "Dat zijn echt biertjes die je normaal gesproken nergens vindt. Een corona-biertje zit er echt niet bij. Dat zou wel erg flauw zijn. En na het proeven kan was ons betreft het 'digitale uitgaan' doorgaan."

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker in Coronatijd

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren