ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Even niet naar de kroeg: Hilversums café en restaurant houden samen virtuele bierproeverij | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Vrijdag 20 maart 2020 om 14:02 | bijgewerkt: om 14:03 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Dat horecaondernemers creatief worden nu ze hun deuren vanwege het coronavirus moeten sluiten, is de afgelopen week al wel gebleken. Een Hilversums café en een restaurant doen er samen nog een stapje bovenop: ze houden samen een bierproeverij. Niet aan de bar, maar achter de computer

Hilversumse virtuele bierproef
Richard Otto

Het Hilversumse café Barbier en restaurant Burgerhuis aan de andere kant van het dorp zijn eigenlijk ook gesloten vanwege de coronacrisis. Maar omdat ze beseffen dat zaterdagavond alleen thuiszitten ook niet echt gezellig is, komen ze met een bierproeverij via internet.

Het plan is heel simpel. "We bezorgen de speciaal biertjes thuis, met een hamburger en patat. Met een pc, smartphone of tablet kunnen groepen vervolgens meedoen aan een videocall. Twee bierspecialisten geven vervolgens uitleg over de biertjes die worden geleverd. Al met al kunnen we vijftig klanten verwelkomen", vertelt Richard Otto.

Het café en het restaurant hopen mensen met de virtuele proeverij even samen te brengen, ook al kan dat momenteel niet in het echt. "Het zijn niet alleen moeilijke tijden voor de horeca, maar ook voor onze thuiszittende gasten", weten ze. 

Geen corona

En over de biertjes die geschonken worden: "Dat zijn echt biertjes die je normaal gesproken nergens vindt. Een corona-biertje zit er echt niet bij. Dat zou wel erg flauw zijn. En na het proeven kan was ons betreft het 'digitale uitgaan' doorgaan."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren