• Regio Bussum
  • Dinsdag 24 maart om 12:21 | bijgewerkt: om 12:24 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Gooise huisartsen, ziekenhuismedewerkers en ander zorgpersoneel hebben een groot tekort aan mondkapjes, handschoenen en andere beschermingsmiddelen. De GGD Gooi en Vechtstreek doet daarom met spoed een oproep aan iedereen die nog wat heeft liggen thuis.

Corona doekjes mondkapje
Corona doekjes mondkapje AT5 / Luuk Koenen

Het tekort aan beschermingsmiddelen is een landelijk probleem, waar zorgverleners in 't Gooi ook erg veel last van hebben. Er is een tekort aan mondkapjes, onderzoekshandschoenen, isolatie overalls, desinfecterende handzeep, vuurwerkbrillen en meer.

De GGD Gooi en Vechtstreek hoopt dat mensen thuis bijvoorbeeld mondkapjes hebben liggen en kunnen helpen. "Heeft u zelf nog zulke spullen liggen of bent u een initiatief gestart waar men dergelijke middelen kan aanbieden? Laat het ons dan weten", roepen de zorgverleners op.  

Mondkapjes

Het is volgens de GGD wel zo dat niet alle materialen per se bruikbaar zijn. Voor mondkapjes gelden veiligheidseisen. Mondkapjes die worden gebruikt door doe-het-zelvers voldoen bijvoorbeeld. "Sommige inwoners maken ook zelf mondkapjes. Hoe goed bedoeld ook, de zelfgemaakte varianten hebben deze veiligheidseisen niet. Deze mondkapjes hoeft u dus niet aan te bieden", zegt de GGD. 

Mensen die thuis beschermingsmiddelen hebben liggen die nuttig kunnen zijn, kunnen zich melden op bescherming@ggdgv.nl.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren