ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Alle bewoners van Huizer verzorgingstehuis in quarantaine na coronabesmettingen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Donderdag 26 maart 2020 om 09:18 | bijgewerkt: om 14:02 uur
  • Redactie

HUIZEN - Bewoners van een van de afdelingen van het Huizer verzorgingstehuis Voor Anker zitten sinds dinsdag alleen nog maar op hun kamer nadat bij twee bewoners het coronavirus is vastgesteld. Vier andere bewoners zijn ook 'verdacht', maar worden volgens GGD-richtlijnen niet meer getest. 

Het Anker Huizen
Amaris Zorggroep

Het gaat om de bewoners van één afdeling, Het Baken. De bewoners mogen sinds hun besmetting niet meer van hun kamer af. Algemene ruimtes zijn verboden toegang. De bewoners worden op hun kamer verzorgd door medewerkers met beschermingsmiddelen.

De situatie is erg ingrijpend, omdat er bewoners zijn met dementie. Dat maakt de situatie moeilijk uit te leggen. Daar komt nog eens bij dat ze hun vaste verzorgers opeens niet meer herkennen en familieleden niet meer op bezoek mogen komen. "Het is een hele vervelende situatie, maar dit is de enige keuze die we maken. We proberen ons personeel en onze cliënten zo goed mogelijk te beschermen", zegt Amaris-directeur Irna Hoiting tegen NH Nieuws.

Zware last voor personeel

De quarantaine van de bewoners drukt ook zwaar op het personeel. Nu de dagbesteding is weggevallen, proberen de medewerkers daar één-op-één invulling aan te geven. Dat lukt tot nu toe goed, ook omdat er van alle kanten hulp wordt aangeboden.

Het Anker is het eerste zorgcentrum van zorginstelling Amaris met coronabesmettingen. Regionaal is het niet de enige: ook bij twee locaties van Hilverzorg en een lokatie van Vivium Zorggroep zijn coronabesmettingen.

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren