ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Trouwen in coronatijd? Juist in Hilversum stappen geliefden 'gewoon' in het huwelijksbootje | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Donderdag 02 april 2020 om 12:43 | bijgewerkt: om 13:22 uur
  • Joost Lammers

HILVERSUM - De liefde overwint alles, is de uitdrukking. Dus gaan er nog steeds bruidsparen naar de gemeente Hilversum om zich in de echt te laten verbinden. In sommige gevallen komen ze zelfs speciaal uit andere gemeenten.

Bruiloft
Adobe Stock

Voor huwelijken is in sommige gemeenten een uitzondering gemaakt in de beperkingen om bijeenkomsten te organiseren, maar ook daar zijn scherpe regels aan verbonden. Bij een huwelijk in Hilversum mogen niet meer dan maximaal tien personen en bij partnerschap maximaal 6 personen aanwezig zijn.

De stoeltjes staan dan ook ver uit elkaar, zo blijkt uit een foto van de trouwzaal.
Toch laten diverse bruidsparen zich (voorlopig) niet afschrikken. Van 6 april tot 19 april staan er 13 huwelijken/partnerschappen gepland in Hilversum, zo laat de gemeente weten.

Toevluchtsoord

Het Hilversumse Raadhuis is in sommige gevallen ook juist een toevluchtsoord om toch het 'ja-woord' tegen elkaar te kunnen zeggen. "Veel bruidsparen bellen om de huwelijksdatum te wijzigen of om de  locatie te  wijzigen naar het Raadhuis. Omdat de aangewezen locaties gesloten zijn en er geen grote bijeenkomst mogen organiseren", aldus de gemeente. Ook zijn er er gemeentes die huwelijken afblazen, waardoor bepaalde bruidsparen uitwijken naar Hilversum. 

Wat nog meer opvalt volgens de gemeente Hilversum is dat 'kosteloze en laag tarief huwelijken/partnerschappen niet worden gecanceld en dat vele gebruik maken van gemeente getuigen'. Tenslotte zeg je toch ja tegen elkaar 'in voor- én tegenspoed'. 

Ga jij ook trouwen ondanks alle corona-maatregelen en wil je je verhaal vertellen? Of heb je je bruiloft juist uitgesteld? Mail dan naar joost.lammers@nhnieuws.nl.

Mocht je nog willen trouwen in Hilversum dan ziet het er nu zo uit! Gezellige boel dus.

Posted by Boy Scholte on Monday, March 30, 2020


Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren