ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise zorgmedewerkers worden getest op corona | NH Gooi
  • Regio Bussum
  • Donderdag 02 april 2020 om 16:08 | bijgewerkt: om 16:21 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Gooise zorgmedewerkers worden vanaf komende week getest op het coronavirus. Dat laat de regionale GGD weten. De test komt beschikbaar voor zorgverleners van de ambulancedienst, verpleeg- en verzorgingshuizen, huisartsen en praktijkmedewerkers.

coronavirus
Adobe Stock Adobe Stock

De test wordt niet zomaar afgenomen en kan alleen door een arts worden aangevraagd. Dat gebeurt omdat de testen nog schaars zijn. Zodra er meer testcapaciteit is, wordt de testgroep uitgebreid naar bijvoorbeeld de wijkverpleging.

Een aanvraag wordt alleen gehonoreerd als deze aan de testcriteria voldoet. Niet elke zorgmedewerker hoeft namelijk getest te worden. Het testaanbod is alleen bedoeld voor zorgmedewerkers die hun werkzaamheden niet kunnen aanpassen, die niet erg ziek zijn, die niet thuis kunnen blijven tot ze 24 uur klachtenvrij zijn en die tijdens hun klachten geen persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen gebruiken.

Ook wordt de test alleen gedaan als de desbetreffende medewerker bij een negatieve test weer aan het werk zou kunnen gaan.

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren