• Regio Bussum
  • Donderdag 02 april om 16:08 | bijgewerkt: om 16:21 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - Gooise zorgmedewerkers worden vanaf komende week getest op het coronavirus. Dat laat de regionale GGD weten. De test komt beschikbaar voor zorgverleners van de ambulancedienst, verpleeg- en verzorgingshuizen, huisartsen en praktijkmedewerkers.

coronavirus
coronavirus Adobe Stock

De test wordt niet zomaar afgenomen en kan alleen door een arts worden aangevraagd. Dat gebeurt omdat de testen nog schaars zijn. Zodra er meer testcapaciteit is, wordt de testgroep uitgebreid naar bijvoorbeeld de wijkverpleging.

Een aanvraag wordt alleen gehonoreerd als deze aan de testcriteria voldoet. Niet elke zorgmedewerker hoeft namelijk getest te worden. Het testaanbod is alleen bedoeld voor zorgmedewerkers die hun werkzaamheden niet kunnen aanpassen, die niet erg ziek zijn, die niet thuis kunnen blijven tot ze 24 uur klachtenvrij zijn en die tijdens hun klachten geen persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen gebruiken.

Ook wordt de test alleen gedaan als de desbetreffende medewerker bij een negatieve test weer aan het werk zou kunnen gaan.

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren