ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise natuurgebieden blijven open voor bezoekers, tot het te druk wordt | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Vrijdag 03 april 2020 om 15:21 | bijgewerkt: om 15:22 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De meeste Gooise natuurgebieden en plassen blijven voorlopig gewoon open. Wel wordt er strenger gecontroleerd of bezoekers de regels om afstand van elkaar te houden wel goed naleven. Als het te druk wordt, gaat het slot er alsnog op.

Snapshot Video 198537 (00:12)
Snapshot Video 198537 (00:12) NH Nieuws

Met de warme voorjaarstemperaturen van komend weekend trekken de Gooise natuurgebieden zonder twijfel weer veel bezoekers. Naar verwachting gaan zelfs de bootjes weer het water op.

Het mag allemaal gewoon. "Maar we roepen mensen wel met klem op om de regels na te leven. Dat betekent dus overal afstand houden en met maximaal drie personen blijven, behalve als je een gezin vormt. Rondom de meeste natuurgebieden staan grote tekstkarren om de regels nog eens goed duidelijk te maken. Als de regels worden nageleefd, is er niets aan de hand. Dat geldt voor de hele regio", zegt een woordvoerder van de gemeente Hilversum.

Meer controles

Wel zullen er, ook komend weekend al, meer boa's rondlopen om er voor te zorgen dat alle coronaregels ook echt worden nageleefd. "Als we zien dat het fout gaat, zullen we natuurlijk eerst waarschuwen, maar de boa's kunnen wel degelijk boetes uitdelen."

Als het komend weekend toch te druk wordt, bestaat de kans dat er wel natuurgebieden worden afgesloten. "Dat houden we goed in de gaten."

Weesper hangplek wel gesloten

Weesp laat weten wel een plek af te sluiten voor bezoekers: de Groene Punt, een bekende hangplek voor jongeren. Het tot stadsstrandje geworden parkje is vanaf morgen gesloten voor bezoekers, omdat het vanwege het warme voorjaarsweer wel eens te druk zou kunnen worden. De maatregel geldt tot nader order.

Rondom het Gooi zijn de afgelopen dagen wel al delen van natuurgebieden afgesloten. Zo gaan parkeerplekken rondom Baarnse en Soester natuurgebieden dicht om een enorme toestroom aan wandelaars tegen te gaan. De toegangswegen van de Lage Vuursche zijn ook afgesloten.

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren