• Regio Eemnes
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 07 april om 17:14 | bijgewerkt: om 17:15 uur
  • Sjoerd Stoop

EEMNES - Een presentje voor Eemnesser ouderen: ze krijgen deze week allemaal een paasbrood en een bon voor een fleurig bloemetje van de gemeente. Eemnes hoopt daarmee het leed in tijden van corona wat te verzachten voor de ouderen, die nu noodgedwongen hun huis niet uit kunnen.

Paasbroden Eemnes
Paasbroden Eemnes Gemeente Eemnes

Alle Eemnesser tachtigplussers krijgen naast een paasbrood een bemoedigende brief van burgemeester Roland van Benthem. "Even erop uit, een boodschapje doen, een kopje koffie ergens drinken, uw hobby beoefenen of uw kleinkinderen ontvangen. De ‘normale’ dingen, zijn nu even niet ‘gewoon’ meer. Dat is de werkelijkheid waarin we nu leven en waar u als oudere wereldburger het extra moeilijk in heeft. U moet weten dat we aan u denken. En dat we er voor u zijn", schrijft de burgemeester. 

Aarzel niet, vraag hulp

Van Benthem benadrukt dat er alles aan gedaan wordt om Eemnesser ouderen te helpen. Zo staan er mensen klaar om boodschappen te doen of medicijnen te halen. "Aarzel niet om daar gebruik van te maken, de mensen doen het graag."

Bij de brief van de burgemeester krijgen Eemnesser ouderen een bon om te besteden bij een lokale bloemenzaak. "Zodat u een beetje lente in uw woonkamer krijgt", schrijft de burgemeester. "Houd moed. Wij hopen dat we dit coronatijdperk snel achter ons kunnen laten en dat we u in goede gezondheid weer mogen ontmoeten."

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren